کشت و پرورش قارچ های خوراکی صدفی بسیار ارزان و کم هزینه است،انتخاب و پرورش این قارچ برای کشاورزان، با درآمدهای محدود می تواند منبع درآمد مناسبی باشد.
گونه های پلور وتوس ازجمله قارچ های خوراکی می باشند که درمناطق گرمسیری از رشد مطلوبی برخوردارند و دارای قدرت تولید بالا و کیفیت مناسب در شرایط حرارتی بالا می باشند.
بسیاری از گونه های پلور وتوس بر روی چوب های پوسیده یا درحال پوسیدن و نیزدرسطح تمام چوب های سخت و بقایای چوبی از خاک ارّه وضایعات کاغذ،ساقه های سبز موز، برگ نخل وبسیاری از مواد سلولزی دیگر رشد می کنند.
کشت بلور و توس در کشورهای جنوب شرق آسیا، اروپا و آمریکا بسیار رایج است و درطول فصول رشد می توان از آنها برداشت کرد.
از نظر تغذیه و رفع گرسنگی و نیز احیای اقتصاد کشاورزی درکشورهای درحال توسعه،پرورش گونه های پلور و توس نسبت به سایر قارچ های خوراکی از اهمّیّت و امتیاز بالایی برخوردار است.
قارچهای صدفی حاوی پروتئین های اصلی و ضروری بوده که براساس وزن خشک قارچ مقدار آن برابر 15تا 35 درصد ازمنابع علمی گزارش شده است. این قارچ ها دارای اسید آمینه ی آزاد می باشند و سرشار از ویتامین های مفید ازجمله ویتامین های B و C می باشند.
قارچهای صدفی ، به رنگهای سفیدآب ، خاکستری قهوه ای ، رنگارنگ ، طلایی و صورتی دیده می شود.
از نظر تولید محصول ،قارچ های صدفی ، محصولات باارزشی می باشند که به دنبال تکامل حوزه قارچ از کمپوست مصرف شده ی آن به عنوان غذا برای نشخوار کنندگان، پرورش حلپور استفاده می شود.
توده ی کاه که به عنوان یک منبع غذایی برای پرورش قارچ صدفی استفاده می شود ، بعد از برداشت محصول کمپوست مصرف شده ی آن ترکیب مناسبی برای تهیه ی کود برگ، کوابیلوژن و فاتهای جدید می باشند.
با کانال تلگرام «اينجا فايل» همراه شويد
منبع : injafile.com
براي خواندن ادامه مطلب و دانلود فايل، بر روي اينجا فايلکليک کنيد.
مشاهده پست مشابه : injustice year 1 vol 1